‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Uitnodiging dialoog dierwaardige veehouderij 2023   Lees online
 
 
 
 
 
Uitnodiging! Dialoog over dierwaardige veehouderij op 2 oktober 2023
 
 
 
   
 
 
  Beste relatie,

Op 2 oktober 2023 gaan we in gesprek over dierwaardige veehouderij. Praat u mee? Aanmelden is nu mogelijk.

Dialoog: Samen op weg naar een dierwaardige veehouderij, maar hoe?
Datum: Maandag 2 oktober 2023, van 16:00 tot 18:00 uur, aansluitend een borrel
Plaats: De Landgoederij, Bunnik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Eigenwaarde van het dier centraal
Het demissionaire kabinet wil op weg naar een dierwaardige veehouderij waarin het welzijn en de gezondheid van dieren het uitgangspunt zijn. Dat betekent onder meer respect voor de eigenwaarde van het dier, een comfortabele omgeving en de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen. Maar hoe willen we dat bereiken? Wat zijn de kansen en uitdagingen? Hoe versnellen we de transitie en hoe kan de wetenschap daaraan bijdragen? Tijd om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te gaan. We katapulteren onszelf naar 2040, waarin we dieren in de veehouderij op een dierwaardige manier houden. Hoe zijn we daar gekomen?

In gesprek met onze stakeholders
Als veterinair kenniscentrum willen we maximale impact hebben op belangrijke maatschappelijke thema’s. Daarom gaan wij graag in gesprek met onze omgeving, bijvoorbeeld door dialogen te organiseren. Praat en denkt u mee? Dan zien wij u graag op maandag 2 oktober!

Met vriendelijke groet,

Debbie Jaarsma & Celia Berkers
Decaan en vice-decaan faculteit Diergeneeskunde
Universiteit Utrecht

U ontvangt deze mail omdat u waarschijnlijk geïnteresseerd bent in dit onderwerp. Stuur deze mail gerust door aan anderen voor wie u denkt dat dit ook interessant kan zijn.

De dialoog is onderdeel van de Utrecht Science Week, een jaarlijks terugkerend evenement rondom het thema 'Samen naar een gezonde, duurzame samenleving'.