‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Enquête Els Broens   Lees online
 
 
 
 
 
ENQUÊTE: Bacteriologisch onderzoek en gevoeligheidsbepaling (BO/ABG) in de gezelschapsdierenpraktijk
 
Bij een (vermoedelijke) bacteriële infectie kan een bacteriologisch onderzoek en antibioticumgevoeligheidsbepaling (BO/ABG) waardevolle informatie opleveren. Een deel van de collega’s doet zelf BO/ABG op de praktijk, al dan niet met (snel)testen een ander deel van de collega’s maakt gebruik van een extern laboratorium.

Met deze enquête willen wij in kaart te brengen hoe vaak er gebruik gemaakt wordt van BO/ABG door gezelschapsdierenartsen, en in hoeveel praktijken dit onderzoek (deels) binnenshuis wordt gedaan.

Het invullen duurt ongeveer 10-15 minuten. Het is mogelijk om tussentijds de enquête op te slaan en op een later tijdstip te hervatten. Wij vragen u één enquête per praktijk in te vullen. De vragenlijst is anoniem.

Daarnaast bieden wij aan gezelschapsdierenpraktijken die binnenshuis BO/ABG uitvoeren, de mogelijkheid om monsters naar het VMDC van de Faculteit Diergeneeskunde te sturen om de uitkomsten van binnenshuis en VMDC met elkaar te vergelijken. Als u daarvoor in aanmerking wilt komen, kunt u dat aan het eind van de enquête aangeven.

Alvast bedankt!
Niels van Doleweerd en Els Broens