‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Mailing Hille Fieten   Lees online
 
 
 
 
 
Maatregelen in de aanpak van malafide hondenhandel
 
Een belangrijke misstand in de internationale hondenhandel is de import van te jonge pups. Pups mogen pas met 15 weken leeftijd de grens over. De reden hiervoor is, dat pups op 12 weken leeftijd verplicht gevaccineerd moeten worden tegen rabiës en deze enting pas na 3 weken voldoende beschermd. In de praktijk is het vaak zo dat paspoorten worden vervalst en dat te jonge pups worden geïmporteerd. 

Het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde doet onderzoek naar het patroon van het wisselen van de snijtanden van pups in de leeftijd van 10-20 weken. Door een database op te stellen van het wisselpatroon van pups, werken we aan een model om de leeftijd van een pup zo precies mogelijk te kunnen voorspellen aan de hand van het gebit. Met deze gegevens wordt het mogelijk om bewijslast te leveren dat is gefraudeerd met de leeftijd van de pup.

Wij vragen uw hulp bij dit onderzoek door eigenaren van pups van maximaal 10 weken oud te vragen of ze deel willen nemen aan het onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek worden gevraagd twee keer per week een foto van de snijtanden van de pup te maken en op te sturen. Daarnaast worden ze gevraagd de pup wekelijks te wegen in de leeftijd van 10-20 weken.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!