Studentennieuwsbrief januari 2023 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Studentennieuwsbrief - bachelor - januari 2023   Lees online
 
 
 
 
  Beste student, 

We hopen dat je een fijne vakantieperiode achter de rug hebt met tijd voor rust en ontspanning, familie en vrienden. Inmiddels zijn we alweer halverwege januari en begint iedereen hopelijk weer een beetje in het normale ritme te komen. We wensen je een mooi en inspirerend studiejaar, met niet alleen aandacht voor de studie maar ook voor je passies, je welzijn en elkaar. 

Met vriendelijke groeten, 
Onderwijs- en Studentzaken
 
 
 
 
 
Opening nieuwe ontmoetingsruimte
 
De nieuwe ontmoetingsruimte in het voormalige restaurant van het Androclusgebouw is gereed. Je bent op dinsdag 17 januari tussen 9.00-12.00 uur welkom om een gratis kopje koffie uit de luxe koffieautomaat te komen drinken, met wat lekkers. Wees welkom!
 
 
 
 
BSA pré-advies
Alle eerstejaarsstudenten krijgen deze maand een pré-advies. Dit advies is niet bindend, maar wel een indicatie van het verloop van je studie tot nu toe. Heb je tot op heden weinig studiepunten gehaald? Dan word je de komende weken opgeroepen door de studieadviseur om te komen praten over je studievoortgang. 
 
 
Overgangsregeling
Heb je een cursus uit het 'oude' curriculum gevolgd en de toetsing in 'oude' stijl niet gehaald? Dan zul je het 'oude' en 'nieuwe' curriculum moeten combineren en val je onder de overgangsregeling. Op dinsdag 17 januari 2023 zetten we alles voor je op een rij. Kom je ook naar de bijeenkomst?
 
 
 
 
Afstudeersteun
Als je in studiejaar 2021-2022 studievertraging hebt opgelopen door een overmachtssituatie, dan kom je mogelijk in aanmerking voor afstudeersteun. Je kunt deze compensatie aanvragen t/m 31 januari 2023. Let goed op of je aan alle voorwaarden voldoet voordat je een aanvraag indient.
 
 
2e editie Prep-programme
In juli 2022 werd voor de tweede keer het Prep-programme georganiseerd voor internationale diergeneeskunde studenten. Lees meer over de ervaring van Kerstin en Lisa met het schakelprogramma. In februari zullen zij starten met de master Diergeneeskunde.
 
 
 
 
Meer nieuws
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
 
 
Uitgelicht
 
17 januari: informatiebijeenkomst overgangsregeling

23-24 januari
: na-inschrijving verplicht cursussen semester 2 + keuzecurussen periode 3

30 januari: start inschrijving keuzecursussen periode 4

1 februari: deadline aanmelden training 'Autonomie Duurzaam Eigen Maken' (Diergeneeskunde)
 
 
 
  Korte enquête studentensite
Vul snel de enquête in over de studentensite zodat wij weten waar wij onze website kunnen verbeteren!

Word een buddy student bij Incluusion
Wil je een bijdrage leveren aan de academische integratie van vluchtelingstudenten? Geef je dan op als Buddy!
 
 
 
Studentenwelzijn
 
 
 
 
Meld je aan
Wil jij meehelpen om het welzijn van studenten Diergeneeskunde te verbeteren? De Taskforce Studentenwelzijn zoekt versterking om projecten op het gebied van studentenwelzijn in de praktijk te kunnen brengen!
 
 
Enquête studentenwelzijn
Hoe kunnen wij bijdragen aan het verbeteren van studentenwelzijn bij Diergeneeskunde? Help de Taskforce Studentenwelzijn om de knelpunten in kaart te brengen! Vul jij ook de korte vragenlijst in?
 
 
 
 
Lezingenreeks 
Kom je ook naar deze vijf gratis lezingen over fysiek en mentaal welzijn? De verschillende thema's zijn: sport & motivatie, trots & identiteit, suicide, fomo en het brein.
 
 
Gratis cursus of workshop
Tot en met 30 juni 2023 kun je als diergeneeskunde student gratis cursussen en workshops volgen bij Onderwijs & Training. Zelfverzekerd Presenteren, en Onderzoeken en Schrijven starten binnenkort al! 
 
 
 
 
 
Meer nieuwsbrieven
 
 
 
  Zoals elke maand ontvang je de studentennieuwsbrief voor de bachelor Diergeneeskunde in je mailbox. Alle voorgaande nieuwsbrieven en de nieuwsbrief voor de masterstudenten kun je terugvinden in het archief.  
 
  Heb je feedback en/of suggesties voor de studentennieuwsbrief? Mail ons.  
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door Onderwijs- en Studentenzaken (OSZ) en is bedoeld voor studenten van de opleiding Diergeneeskunde. Externen kunnen zich niet abonneren.
 
 
 
Contact
 
Androclusgebouw
Yalelaan 1, 3584 CL Utrecht

Telefoon: 030 253 2489
E-mail: studentencommunicatie.vet@uu.nl 

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram