Studentennieuwsbrief september 2022 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Studentennieuwsbrief - master - september 2022   Lees online
 
 
 
 
 
 
Bijzondere start collegejaar 2022-2023
 
Op maandag 5 september is het zo ver. Dan start het nieuwe collegejaar en dit jaar is dat een heel bijzonder moment! Zoals elk jaar starten er weer 225 eerstejaars Diergeneeskundestudenten, maar dit jaar starten zij als eerste met de geoptimaliseerde bachelor. Daarnaast start ook de geheel vernieuwde master Diergeneeskunde. En als dat allemaal nog niet genoeg is, starten er ook nog eens 50 studenten aan de nieuwe bachelor Zorg, gezondheid en samenleving. 

Deze bijzondere momenten kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten. Daarom kun je op 5 september vanaf 10:00 uur een taartje komen eten om dit moment te vieren: 
  • In het studielandschap (begane grond) in het Androclusgebouw (voor alle studenten)
  • In de pantry van de klinieken (voor de masterstudenten die daar hun co-schap doen)

Voor de eerstejaarsstudenten: de opleidingen hebben een moment in het introductieprogramma opgenomen om een taartje te eten.
 
 
 
   
 
 
 
Meer nieuws
 
 
 
 
Vergoeding aanvragen
Wil jij weten wat de nieuwste innovaties in jouw vakgebied zijn? Of breid jij graag je netwerk uit? Bezoek dan een congres, seminar of conferentie met een vergoeding vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

Vanaf 1 september kun je een vergoeding aanvragen om naar een Europese bijeenkomst te gaan. Er zijn 75 vergoedingen van max. €500 beschikbaar en werken op basis van 'first come, first serve'.
 
Dus heb jij een interessante bijeenkomst op het oog? Wees er snel bij en vraag dan jouw vergoeding aan!
 
 
Oefenen met anesthesie
Het Skillslab van GD, LH en Paard wordt vernieuwd. Vanaf komend collegejaar kun je jouw anesthesie-vaardigheden oefenen bij het Skillslab GD. 

Denk bijvoorbeeld aan het controleren van het anesthesietoestel, het gebruik van het ademsysteem en plaatsen van een IV-katheter. OO kun je aan de slag met monitoring van onder andere saturatie en bloeddruk. 

Daarnaast worden er filmpjes en begeleidende instructies gemaakt, zodat jij goed voorbereid aan de slag kunt.
 
 
 
 
  Studieadviseurs master Diergeneeskunde
Vanaf september 2022 kan een deel van de masterstudenten bij zowel studieadviseur Trudi Miltenburg als Aster Steijlen terecht.

Gezocht: EBCR studiemaatjes
Vind jij het lastig om een EBCR te schrijven? Of kun je dit juist heel goed? Meld je dan aan als studiemaatje en ga samen aan de slag!

Voortgangstoetsing en toetsing in de bachelor
Bekijk de resultaten uit de VetRepos trails voor het vernieuwen van de voortgangstoets.
 
 
 
 
 
Uitgelicht
 
30 september: cursus slim studeren
Start het jaar en verbeter je studeerskills!

5 - 9 september: mindful mornings (9:00-9:15 uur)
Begin je ochtend mindful met de mindful morning sessies.
 
 
 
 
  Heb je feedback en/of suggesties voor de studentennieuwsbrief? Mail ons.  
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door Onderwijs- en Studentenzaken (OSZ) en is bedoeld voor studenten van de opleiding Diergeneeskunde. Externen kunnen zich niet abonneren.
 
 
 
Contact
 
Androclusgebouw
Yalelaan 1, 3584 CL Utrecht

Telefoon: 030 253 2489
E-mail: studentencommunicatie.vet@uu.nl 

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram